I samarbete med Svenska Ordensföreningen
Fritextsök medalj:

 

SkarabffljSM: Skaraborgs Flygflottiljs förtjänstmedalj i silver   Sverige

Instiftad år: 2007 Valör: Silver
Ytterligare information:
Skaraborgs flygflottiljs förtjänstmedalj i band instiftades 2007 och kan tilldelas för insatser
inom flottiljen och dess krigsförband som ägde rum efter 1:e januari 2007. Förtjänstmedalj i band utdelas vid högtidligt tillfälle. Utdelning av medalj i band åtföljs av medaljintyg innehållande medaljnämndens motivering och införs i register med förteckning över recipienter.

Medalj i band är en förtjänstmedalj och tilldelas för gärningar och förtjänst, inte för lång tjänst eller såsom en hedersmedalj. Medalj kan även tilldelas person som inte tillhör flottiljen men som gjort förtjänstfulla insatser för flottiljen enligt nedan.

Medalj i band utförs av förgyllt kontrollerat silver eller kontrollerat silver. Medaljen är av åttonde storleken. Medaljens framsida avbildar förbandets heraldiska vapen omskriven av texten ”FÖR FÖRTJÄNSTFULLA INSATSER”. Medaljens baksida är omskriven av förbandets valspråk ”VILJA KUNNANDE ÄRA” med den centrala ytan reserverad för gravering av mottagarens namn.

Färgerna i medaljens band är ett gult band, med en bred rand i vitt på mitten, omgiven av en blå rand på vardera sidan.

Släpspänne för valörerna silver och guld är försedda med förbandets heraldiska vapen i motsvarande metall för att markera valören.

Det tillkommer medaljnämnden att värdera tilldelning av medalj så att dess värde inte urholkas, liksom att principerna för tilldelning kommer att omfatta det som inte ursprungligen var känt eller betänkt vid utmärkelsens instiftande.

Guldmedalj tilldelas person som gjort Skaraborgs flygflottilj synnerligen framstående tjänster eller som genom utomordentligt rådigt ingripande utmärkt sig.

Silvermedalj tilldelas person som gjort värdefulla insatser för Skaraborgs flygflottilj eller som genom rådigt ingripande utmärkt sig."

(F7 VHL ubilaga 2.2.2.5: 2.1 2.1. Förtjänstmedalj i band Utgåva 2)


 

Uppladdad: 2017-12-05 23:04:50, av: Richard Nyström.Åtsida - OBS fotomontage

Kommentarer: